Dwaalspoor

Thrive is een nieuw dwaalspoor; het ademt dezelfde symboliek van de club die de grootste problemen veroorzaakt. Als het eruit ziet als Hollywood, als het klinkt als Hollywood, dan is de kans groot dat het Hollywood is. Een stelregel is wat mij betreft: duurzaamheid. Als iets gaat over het magische woord duurzaamheid, dan kan het niet anders of het komt van de grote jongens.


De filmmakers zeggen dat thrive over vrije energie gaat (trailer). Door te flirten met graancirkels en met de machtspiramide proberen ze de groep te bereiken uit de Maya-hoek. Daar zitten veel wakkere geesten die de massamedia niet vertrouwen, en terecht. Voor hen is er nu iets bedacht, en dat is thrive.

Maar wat we uiteindelijk te zien krijgen zijn mooie computersimulaties van blije mensen, zwart en blank, jong en oud, hand in hand. Net als bij kinderen voor kinderen. We horen dat het allemaal is begonnen met een visioen van ene meneer Foster Gamble. Hij had het visioen terwijl hij in een bus zat.
Meneer Gamble is directe familie van kampioenvervuilers Procter & Gamble, maar hij zit er totaal niet mee. Dat stadium is hij namelijk voorbijgegroeid.

De inzichten uit het eerste deel van de documentaire zijn niet nieuw; maar wat er gebeurt is dat die geleidelijk aan vermengd worden met de keiharde agenda van de VN Earth Summit en die gaan helemaal niet over vrije energie. Het venijn zit hem in het laatste half uur. De kijker die in het begin enthousiast wordt gemaakt over alle mogelijkheden en het idee van een grote gemeenschap die aan het opstaan is, wordt aangezet tot acceptatie van een reeks oude oplossingen, die in de uitvoering ook nog eens in handen zijn van mensen buiten ons om.
Wat er daarnaast gebeurt is communicatie via symboliek, dezelfde symboliek als in veel films en videoclips. Dat ene oog, die corona, met zulke symbolen weten we min of meer waar het vandaan komt. En Thrive was de productie die uitkwam op de 11e van de 11e in 2011.

Ik ben dol op optimisme, maar haal optimisme alsjeblieft uit jezelf en niet uit een beweging. Anders wordt het je zwakke plek. We willen allemaal zo graag, en dat weten zij ook.
Er zijn mensen, maar die komen niet op een dag zomaar naar buiten met een dure filmproductie. Er zijn wetenschappers binnen de quantummechanica, vrijdenkers in de parapsychologie, insiders met informatie over geheime NASA-programma's. Het onderzoek moet komen van jongens die per definitie niet zwaar gesponsord worden.
Hoe dan ook, thrive is een fuik. Van onze meestermisleiders. Ze gaan uit van de diepe wens van mensen dat dingen grondig veranderen, maar voor je het weet bestaat die verandering uit meer global governance, meer belasting, meer controle en een drastische reductie van de wereldbevolking. In een groene commune, onder het toeziend oog van strenge community peacekeepers, eigenlijk net als op het plaatje.

En over graancirkels: graancirkels zijn iets behoorlijk magisch. Zijn het boodschappen uit ons collectieve bewustzijn, of is er nog meer aan de hand? Als het van mensen komt, dan in ieder geval niet van mensen die op conventionele manier met hun techniek naar buiten kunnen komen. Om de redenen die de documentaire zelf uiteenzet. Die mensen melden zich niet op een of ander forum.

Kritische analyse van thrive:

http://helpfreetheearth.com/news461_thrive.html
http://fabpoli.blogspot.com/2011/11/thrive-movement-movie-my-take-on-it-all.html
http://thrivedebunked.wordpress.com/
http://hetuurvandewaarheid.info

Geen opmerkingen: