Het droomkoppel


Het droomkoppel van Thailand op dit moment zijn de soapsterren Yaya Urassaya en Nadech Kugimiya. Yaya is eigenlijk gewoon de mooiste vrouw van Thailand. De sterrenwereld binnengerold via de soapseries, samen met haar tegenspeler Nadech. En Nadech is voor veel vrouwen op hun beurt weer de knapste man van Thailand. Yaya is 18 en Nadech is 20; en beiden zijn nog single - zoals heel veel mensen met een professionele carrière.
Is het een stel? Het houdt veel mensen bezig, want ze zijn uitstekend op elkaar ingespeeld.
Yaya heeft een Noorse vader, komt nog regelmatig in Noorwegen, maar ze heeft ervoor gekozen om haar Thaise achternaam te gebruiken. Haar Noorse achtergrond is voor veel Thai heel exotisch, en mensen zijn gaan geloven dat daar veel knappe mannen wonen. In interviews zegt ze trots dat ze veel buitenlandse vrienden heeft. En als die bij haar op bezoek komen moeten ze van haar allemaal respect betonen ( = buigen) voor haar moeder en grootmoeder. Zulke uitspraken doen het natuurlijk geweldig in de Thaise glossies, want de Thaise trots.
Nadech is ook een halfbloed. Zijn vader is een Oostenrijker, en ook hij heeft ervoor gekozen om niet zijn Oostenrijkse achternaam te gebruiken, maar de achternaam van zijn Japanse stiefvader.
Beiden soapsterren wonen gewoon nog bij hun ouders, en ze hebben het ontzettend druk met hun reclamecampagnes en films. En ze zijn natuurlijk allebei gewoon 'nog zo gewoon gebleven'. Yaya en Nadech zijn sinds een jaar of twee dagelijks op tv, en je kunt eigenlijk niet om ze heen.
Soapsterren in Azie hebben allemaal een zo blank mogelijke huidskleur, maar tegelijkertijd zo weinig mogelijk geprononceerde westerse gelaatstrekken. Je moet het maar net treffen. En sterren in Thailand moeten vooral ook niet verlegen zijn: ongegeneerd doet het goed. De specialiteit van Yaya is herrie maken en boos worden. De blauwe plek van Nadech komt van haar, dat heeft hij maar te accepteren en dat doet hij natuurlijk.

In vergelijking met soaps uit Korea of Mexico zijn soaps in Thailand behoorlijk amateuristisch. Veel scènes worden gewoon in één keer opgenomen, soms op straat zonder figuranten. Terugkerende thema's zijn: mensen die denken dat ze een geest zien en dan hard wegrennen; mensen die géén geest zien terwijl er wel een is; mensen die in een grote scène schoppen in een publieke ruimte, en natuurlijk de geheime kus. Thailand kust niet in het openbaar.
Yaya en Nadech zijn in de soaps meestal een stel, en soms hebben ze knallende ruzie. En in het echt? Vast niet. Ze krijgen de vraag vaak gesteld, maar houden zich op de vlakte en dat is maar goed ook.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

interesting post! Good to know these stories. How do you know about them? are you following their films/series?!or you read about them?

Thijs zei

Hi there, I don't follow the soaps but it's on tv almost every day and tvscreens are everywhere. And then I came across an interview with her.